O podjetju

Ekovit d.o.o. smo podjetje s 14-letnimi izkušnjami, praktičnim znanjem in strokovno usposobljenim osebjem, ki delujemo na področju energetskih sistemov,
kogeneracijskih naprav, prezračevalnih sistemov, ogrevanja s toplotnimi črpalkami in biomaso ter solarnih sistemov s poudarkom na fotovoltaiki in shranjevanju sončne
energije. Svojim strankam in poslovnim partnerjem nudimo dovršene, tehnično zahtevnejše in ekonomsko upravičene rešitve s področja energetike.

V prodajnem programu nudimo opremo priznanih evropskih in svetovnih proizvajalcev ter tudi izdelke iz lastne proizvodnje, saj smo v preteklih letih ogromno naporov in finančnih sredstev namenili razvoju lastnih produktov. Najbolj pomebni izdelki iz naše proizvodnje so kogeneracijske naprave Ekowatt in hibridne toplotne črpalke
Ecoterm. Svojim poslovnim partnerjem nudimo tudi specialne izdelke, kot so toplotni izmenjevalci za izpušne pline, za hlajenje motorjev ali strojev in drugo hlajenje v
industrijskih procesih. Nudimo in razvijamo tudi nadzorne sisteme za različne ogrevalne sisteme, energijski monitoring, shranjevanje in izkoriščanje sončne energije ipd.

Podjetje Ekovit d.o.o. že desetletje uspešno deluje na domačem trgu in v tujini, svoje zastopništvo imamo v Nemčiji. V prihodnje je cilj podjetja širitev tudi na trge držav
članic EU.

ENERGETSKO SVETOVANJE IN NAČRTOVANJE

Visoka kakovost in tehnološka dovršenost ter prilagajanje individualnim zahtevam naročnikov je osnova naših prizadevanj za zadovoljstvo kupcev ter uspešnost podjetja. Stalno usposabljanje zaposlenih je temelj našega razvoja, saj vseskozi spremljamo razvoj naše dejavnosti v svetu, jo izboljšujemo in posodabljamo s poudarkom na kakovosti.

S svojim znanjem in storitvami želimo zadovoljiti naše kupce in končnega potrošnika. Od svojih dobaviteljev bomo zahtevali stalne izboljšave in najvišjo kakovost izdelkov, s sodobno organizacijo poslovanja pa dosegli optimalne dobavne roke in ugodne cene.

Želimo se uveljaviti na evropskem tržišču in postati prepoznavni med sorodnimi podjetji, pri tem pa nas vodijo vrednote:

- kakovost,
- zanesljivost,
- učinkovitost,
- prilagodljivost,
- celovitost in
- okoljska odgovornost.

VIZIJA

Vizija podjetja Ekovit d. o. o. je postati eden od vrhunskih ponudnikov specialnih izdelkov ter storitev za industrijo in storitveni sektor.

Razvijati se želimo kot fleksibilen in zanesljiv poslovni partner ter trgu nuditi visokokakovostne in tehnološko napredne izdelke, polizdelke ter storitve za industrijo in storitveni sektor na področju energetike in obnovljivih virov energije.

Z lastno razvojno ekipo želimo in poslovnimi partnerji želimo razvijati konkurenčne in sodobne izdelke ter polizdelke in skupaj s partnerji osvajati nova tržišča.

Tudi v bodoče bomo odprti za tržne novosti in poslovne priložnosti, za sodelovanje in povezovanje z raziskovalnimi in razvojnimi institucijami oz. partnerji.

EKIPA

DIREKTOR:
mag. Danijel Čemas

Obiskoval Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani ter uspešno zaključil znanstveni magisterij. Najprej delal na področju varstva okolja, zdaj se že več kot deset let ukvarja z načrtovanjem ogrevalnih sistemov in razvojem lastne linije produktov s področja obnovljivih virov energije.

TEHNIKA IN SERVIS:

V podjetju dela tudi kot strokovnjak za izvedbo, strokovni nadzor in servis sistemov s področja obnovljivih virov energije. Prav tako je vključen v vse ključne faze, predvsem pa testiranje novih izdelkov iz lastne proizvodnje linije.

RAZVOJ:
Jernej Čemas

Ima strokovno izobrazbo s področja strojništva ter tudi fotografije in oblikovanja. Že nekaj let predstavlja nepogrešljivi del razvojne ekipe, saj si brez njega oblikovanja in izdelave naših izdelkov ne znamo predstavljati.

Ekovit-Toplotne črpalke za stanovanjsko rabo, industrijske toplotne črpalke, kogeneracijske naprave, klimatske naprave-eco-logo

Ekološka in trajnostna

Toplotna črpalka ECOTERM za delovanje koristi brezplačne vire energije iz vaše okolice:
ZRAK | ZEMLJA | VODA | SONCE
Ekovit-Toplotne črpalke za stanovanjsko rabo, industrijske toplotne črpalke, kogeneracijske naprave, klimatske naprave-ucinkovita-logo

UČINKOVITA

Toplotna črpalka ECOTERM temelji na najnovejši tehnologiji z visokim izkoristkom in dolgo življenjsko dobo.
Ekovit-Toplotne črpalke za stanovanjsko rabo, industrijske toplotne črpalke, kogeneracijske naprave, klimatske naprave-zanesljiva-logo

zanesljiva

V minimalističen dizajn toplotne črpalke ECOTERM vključuje vrhunski komponente priznanih evropskih proizvajalcev. Minimalno število odtaljevalnih ciklov, omogoča visoko učinkovito in stabilno delovanje tudi v najtežjih obratovalnih pogojih.
Ekovit-Toplotne črpalke za stanovanjsko rabo, industrijske toplotne črpalke, kogeneracijske naprave, klimatske naprave-najboljsa-logo

preprosto najboljša

Z možnostjo kombinacije različnih toplotnih virov smo dosegli optimalni izkoristek sistema skozi celotno kurilno sezono. Edinstveni hibridni sistem koriščenja toplote zemlje je primeren tudi za obstoječe objekte z urejeno okolico.